Search for posts by Andjelak

First Page  |  «  |  1  ...  39  |  40  |  41  |  42  |  43  ...  49  |  »  |  Last Search found 486 matches:

Andjelak

32, female

Re: Proza , citati

from Andjelak on 11/29/2014 12:39 PM

Dervis i smrt
''Nezadovoljstvo je kao zvijer, nemoćna kad se rodi, strašna kad ojača.''

''Željeli smo isto jedan od drugoga, uzdajući se on u moju, ja u njegovu snagu, nemoćni obojica, i to je bilo najžalosnije u ovom viđenju bez svrhe.''

''Razgovarati sa jednim je lakše i poštenije, ne vuče ga broj, pred manje ušiju ima više obzira pred razlozima razuma.''

''... znam da ne valja kad čovjek želi da pobjegne, ali misao se sama oslobađa kad joj je teško...''

''... nisam podnosio ni svoju ni tuđu grubost, stidio sam se kad bi me pobijedila, dugo pamtio kad bi mene pogodila...''

''... sam u polju, sam u svijetu, nemoćan pred tajnama zemlje i širinama neba...''

''Što je veća visina, veća je i pustoš.''

''Često se vrtimo kao vetrokaz, i ne možemo da odredimo svoj položaj, izbezumljeni nesigurnošću. Vrtimo se između očajanja i želje za smirenjem, i ne znamo šta je naše. Zaustaviti se u jednoj tački, okrenuti se prema jednoj strani, to je ono što treba, a što je teško učiniti. Ma kakva odluka, osim one koja će uznemiravati našu savest, bolja je od izgubljenosti kojom nas daruje nerešenost.''

''Zaista, smešno mi je kako se malom prepravkom, zaboravljanjem sitnica, izostavljanjem uzroka, neznatnim prekrajanjem stvarnih događaja, porazi mogu pretvoriti u pobjede, promašenost u junaštvo.''

''- Gde je sunce? -
- Iza oblaka. -
- Je li uvek tamo? I kad je oblačno? A kad bi se probila rupa u oblaku? -
Zaista, zašto ljudi ne probiju rupu u oblaku, zbog dečaka koji voli sunce...''

''Ti si čekao mene, ja sam čekao Hasana, nismo dočekali, nikad niko ne dočeka, svako uvek na kraju ostane sam.
Jednaki smo, nesrećni smo, ljudi smo, brate Harune.''

''I tada, između dva zalogaja, otkinuti deo počeo je da boli.''

''Ono što postoji i kad ga ne vidimo, postoji i kad u njega posumnjamo.''

''Nisam se setio da je ljudska misao nesiguran talas što ga podiže ili smiruje ćudljivi vetar straha ili želje.''

''... htio sam da ga vidim, bila mi je potrebna njegova mirna riječ, i nepreteća sigurnost što je stišavala oluje oko mene, tako čovjek zaželi da sedne ponekad pored tihe moćni rijeke i uspokoji se zbog njene mirne snage i sigurnog toka...''

''... red je konačnost, tvrdi zakon, lažno uverenje da vladamo životom, a život se sve više otima, sve nam više izmiče što ga više stežemo...''

Reply

Andjelak

32, female

Re: Poučne priče

from Andjelak on 11/29/2014 12:36 PM

Vrata ljudskog srca
Postoji jedna čuvena slika koja predstavlja Isusa u jednom tamnom vrtu.
Lijevom rukom pridiže svjetiljku koja osvjetljava scenu, desnom kuca na čvrsta i masivna vrata.
Kada je slika prvi put predstavljena na jednoj izložbi, jedan se posjetitelj obratio slikaru (William Hunt) s primjedbom:
"Na vašoj je slici jedna greška. Vrata su bez brave i ručki."
"Nije to greška," odgovori slikar. "To su vrata ljudskog srca. Otvaraju se samo iznutra."

Reply

Andjelak

32, female

Re: Kakav donji veš nosite za njega?

from Andjelak on 11/29/2014 12:34 PM

Kakav nosim i svaki dan..

Reply

Andjelak

32, female

Re: Zašto žene nikada nemaju ništa da obuku?

from Andjelak on 11/29/2014 12:33 PM

Zadovoljnasam ja svojim izgledom al nemam sta da obucem opet..

Reply

Andjelak

32, female

Re: Nijanse...

from Andjelak on 11/29/2014 12:31 PM

Svjetlo ljubicasta

Reply

Andjelak

32, female

Re: Umete li sebi da budete dobro društvo?

from Andjelak on 11/29/2014 12:48 AM

umem i uzivam ponekad  usamoci...

Reply

Andjelak

32, female

Re: Sta radite sada?

from Andjelak on 11/29/2014 12:47 AM

mislim dal da idem spavat il ne 

Reply

Andjelak

32, female

Re: Beskrajna prica

from Andjelak on 11/28/2014 06:34 PM

..razmislja o njemu i njohovim...

Reply

Andjelak

32, female

Re: Nikako broj 3

from Andjelak on 11/28/2014 06:34 PM

75              

Reply

Andjelak

32, female

Re: Plus +/- Minus

from Andjelak on 11/28/2014 06:33 PM

520 

Reply
First Page  |  «  |  1  ...  39  |  40  |  41  |  42  |  43  ...  49  |  »  |  Last

« Back to previous page