BOJE CVEĆA I NJIHOVO ZNAČENJE...

[ Go to bottom  |  Go to latest post  |  Subscribe to this topic  |  Latest posts first ]


BlackW

99, female

  

Urednik

Posts: 10513

BOJE CVEĆA I NJIHOVO ZNAČENJE...

from BlackW on 01/22/2015 03:13 AM

Simbolizam zasnovan na boji cveća je posebno poglavlje u njihovoj tradiciji.

 

Zapravo, svaka boja cveća, počev od tamno crvene ruže do svetlo žutog narcisa, nudi bogatu i značajnu priču, staru hiljadama godina.

Boja cveća koju izaberete za buket je jednako važna kao i vrsta cveća koju ste izabrali.


 PLAVA
Bledo plave nijanse hortenzije ili tamno plava boja irisa, mogu umiriti brige i preokupacije svojim efektom smirenosti i vedrine. Buket svežeg plavog cveća deluje kao lek protiv nervoze.



 ROZA
Ova boja odiše otmenošću i veselošću. Nezavisno od oblika cveta – od čvrstih, malih pupoljaka rozih baštenskih ruža do nežne kamelije u vrhuncu cvetanja – rozi cvetovi znače mladost, nevinost i uživanje



 LJUBIČASTA
Sa poreklom koje se vezuje za kraljevstvo i svečanost, ovo cveće predstavlja dostojanstvo, ponos i uspeh. Bilo da je buket sačinjen samo od ljubičastog cveća ili je cveće drugih boja kombinovano sa ljubičastim kako bi se postigla dubina i kontrast, on simbolizuje dostignuće i divljenje..



CRVENA
Neosporna energija je prisutna u crvenoj boji – energija koja ima moć da transformiše inače skroman cvet u esenciju požude, snage i strastvene ljubavi. Kako simbolizuje lepotu, hrabrost i vrelinu, nije iznenađenje što prelep buket crvenog cveća ne nailazi na odbijanje



 BELA
Često povezivana sa nevinošću, humanošću i poštovanjem, belo cveće simbolizuje jednostavnu lepotu. Luksuzne, svilene latice mirisne gardenije; mali, beli zvončići đurđevaka; ili "tiha drama" 101 bele ruže...odišu umerenošću i elegancijom



 ŽUTA
Postoji dobar razlog zašto ne možete odoleti da se ne nasmejete kada ugledate buket prelepog, vedrog žutog cveća – žuta boja budi osećanje sreće i veselosti. Takođe, ona je simbol prijateljstva, te buket sačinjen od žutog cveća simbolizuje nove početke i uživanje.



NARANDŽASTA
Nema ničeg stidljivog u narandžastoj boji – njena poruka je jasna i očigledno ponosna. Simbolizuje energiju, entuzijazam i toplinu. Buket narandžastog cveća znači samopouzdanje, zadovoljstvo i želju za životom



 ZELENA
Sinoniman sa prirodom i savršen pratilac svakom cveću. Zelena boja simbolizuje zdravlje, elastičnost, dobru sreću i mladost. Buket zelenog cveća ili jednostavna prelepa biljka nose poruku optimizma i obnavljanja.

 IZVOR-KUĆA CVEĆA-KAZABLANKA

Reply

Shadow

-, female

  

Posts: 520

Re: BOJE CVEĆA I NJIHOVO ZNAČENJE...

from Shadow on 01/28/2015 06:48 PM

Ruže crvene boje simbol su ljubavi i romantike, a označavaju ljepotu i savršenstvo. Buket od 12 crvenih ruža predstavlja idealan način da posebnoj osobi pokažete svoje osjećaje. Predstavljajući pravu i trajnu ljubav koja je jača od trnja, crvena je poznata kao ruža ljubavi. Najdraži poklon za Valentinovo ili godišnjicu braka, crvena ruža pokazuje i veliku strast. Također, darivanje crvene ruže može značiti i priznanje nečijeg uspjeha i poštovanje prema osobi.

Reply

Shadow

-, female

  

Posts: 520

Re: BOJE CVEĆA I NJIHOVO ZNAČENJE...

from Shadow on 01/28/2015 06:52 PM

Boja lavande: Zanos, veličanstvenost, ljubav na prvi pogled
Ljubičasta boja tradicionalno se povezuje sa kraljevskim porodicama. U ovom smislu, ruže nijanse lavande ukazuju da vas neko smatra veličanstvenima i raskošnima. Ukoliko se neko zaljubi u vas na prvi pogled, definitivno će obabrati da vam pošalje ovakav buket.

Reply

BlackW

99, female

  

Urednik

Posts: 10513

Re: BOJE CVEĆA I NJIHOVO ZNAČENJE...

from BlackW on 03/28/2015 09:22 PM

Plava
 Boja neba i mora simbolizuje prostor i slobodu. Često se povezuje sa osećajima stabilnosti, poverenjem, mudrošću i inteligencijom. Plava boja utiče na čoveka umirujuće i usporava metabolizam. Kada konsultujemo heraldiku, plava označava iskrenost i pobožnost. U današnje vreme je postala simbol muškosti i vrlo je prihvaćena kao odevna kombinacija . Dostava cveca plave boje je dobar izbor kada želimo da simbolizujemo stabilnost, stručnost i veru. Nije ni čudo što se ova boja najčešće koristi za izradu korporativnog dizajna ozbiljnih firmi. Cveće plave boje nosi osećaje vedrine i radosti života. Dobar je izbor kada želimo da čestitamo poslovni uspeh, diplomu ili pak brzi oporavak. Svakako će buket hortenzija plave boje preneti poruku poštovanja i umiriti nervozu.
 

Reply

« Back to forum