CITATI KOJI MI SE SVIDJAJU...

First Page  |  «  |  1  |  2 [ Go to bottom  |  Go to latest post  |  Subscribe to this topic  |  Latest posts first ]


BlackW

99, female

  

Urednik

Posts: 10513

Re: CITATI KOJI MI SE SVIDJAJU...

from BlackW on 12/12/2014 03:07 PM

Nije teško kad biju, teško je kad čekaš.Gledaš i čekaš, pa boli unapred.Boli i posle, ali je to lakše.

 

Meša Selimović

Reply

Andjelak

31, female

  

Posts: 486

Re: CITATI KOJI MI SE SVIDJAJU...

from Andjelak on 02/08/2015 10:56 PM

"U ljubavi ne pomažu ubjeđivanja. A ne mogu ni da joj objašnjavam da sam ja sad u težem položaju, i da tražim od nje da mi bar za trenutak zamijeni svijet, da me prevari dok ne prebolim svoju muku, nestvarnu, ludu, nepotrebnu, možda, ali muku. Od čega bježim, pitaš. Plašim se praznog prostora, ne znam više šta mogu, suočen sam sa sobom kakav lako mogu da budem, a ja neću to. Hoću da ne strijepim od praznine. Nisam suviše jak, shvati to, molim te. Šta misliš, zašto oživljavam onaj trenutak svoga velikog zanosa, a bježim od sjećanja na strah? Zato što je taj strah moja stidna slabost, moje poniženje, ali je uvijek šansa, isto koliko i zanos. Možda izvjesnija. Za oduševljenje je potrebna pomoć i podrška, za slabost je dovoljno osjećanje napuštenosti, a ono je češće nego sigurnost. Govorim o sebi, ali kao da govorim i o životu. Želio bih da živi bolji dio mene, vrijedniji, ali nesigurniji. Podržavam ga, hranim, jer je bio, nije izmišljen, znači da je moguć, okrećem se prošlosti da ga ona potvrdi, ali ne mogu da živim od prošlosti."
(Tišine)

Reply

BlackW

99, female

  

Urednik

Posts: 10513

Re: CITATI KOJI MI SE SVIDJAJU...

from BlackW on 02/13/2015 09:53 AM

"Znao sam da je prava. Osetiš. Mogao bi da ležiš sa njom danima. Samo ležiš. Dišeš. Ćutiš. Ne praviš ni jedan jedini pokret. Osim onoga što spaja usne. Ruke. I duše. Taj pokret ne moraš ni napraviti. Napravi se sam. Diši i slušaj. Tišina odzvanja sve prećutane reči. Pozivnica za raj, pre raja. Neka granica, reklo bi se. Tamo na granici si čekao ovaj trenutak. Poseban. Uz posebnu."
Meša Selimović

Reply

Andjelak

31, female

  

Posts: 486

Re: CITATI KOJI MI SE SVIDJAJU...

from Andjelak on 03/01/2015 11:33 PM

Reply

BlackW

99, female

  

Urednik

Posts: 10513

Re: CITATI KOJI MI SE SVIDJAJU...

from BlackW on 10/06/2015 10:12 AM

...Nekad se zapitam, ko zna po čijim tuđim mislima se neprestano šetam, a da to i ne znam.
Ko zna koliko njih se mislima služe mojim likom, onda kada ih nešto podseti na mene. Neka trenutna sitnica koja poseduje toliku moć da može da nas vrati toliko precizno u prošlost da nam se čini kao da sve to počinje iznova. Nije fer da me neko krade mislima bez moje dozvole. Kako rešiti taj problem? Tako što ćemo pokušati da ograničimo maštu svakog pojedinca do određene mere koju redovno prevazilaze? Ali, kako je uopšte moguće ograničiti maštu?
Mašta je jedini beskonačni prostor, čije granice određuje svako ponaosob.
Njen stvaralac redovno prolazi nekažnjen, jer ne postoje zakoni koji bi ga sputavali u tome. (Naravno, sem kada savest umeša prste, jer tada igra prestaje). Verujem da ne možemo da zamislimo koliko se ubistava, krađa i ostalih nečasnih dela izvršava u ljudskoj mašti svakodnevnice. Koliko bolesnih radnji o kojima drugi nikada ne bi mogli ni da sanjaju.
Ali ko to može da spreči?
Granica ne postoji u bezgraničnom prostoru...
 

Reply

Prolaznica

98, female

  

Posts: 37

Re: CITATI KOJI MI SE SVIDJAJU...

from Prolaznica on 02/16/2016 11:25 PM

Paolo Koeljo

 

"Ljudi veoma rano saznaju razlog svog postojanja. Možda zbog toga oni tako rano i odustaju."

Reply
First Page  |  «  |  1  |  2

« Back to forum