Kanjo Kristales najlepša reka na svetu!

[ Go to bottom  |  Go to latest post  |  Subscribe to this topic  |  Latest posts first ]


BlackW

99, female

  

Urednik

Posts: 10513

Kanjo Kristales najlepša reka na svetu!

from BlackW on 01/29/2015 11:32 PM

Reka koju vidite na ovim fotografijama zove se Kanjo Kristales(cano cristales) jedna je od najživopisnijih reka u Kolumbiji. Po nekima ovo je najlepša reka na svetu. Reka Kanjo Kristales je jedno vreme bila nedostupna za turiste zbog gerilskih sukoba u Kolumbiji. Otvorena je za posete od 2009. godine.
 

 U reci može da se vidi čitav spektar boja, od žute i zelene, preko plave i crne do najizrazitije crvene.Crvena boja ove reke je toliko upečatljiva zbog trava koje rastu na njenom dnu (Macarenia clavigera).
 Reku zovu još i "Reka pet boja" ili "Tečna duga" ili "Reka koja teče u raj". Jedna od titula je "Najlepša reka na svetu".Reka Kanjo Kristales izgleda kao neko meste iz priča iz Biblije.Zapravo, tokom godine, ova reka se ni po čemu ne razlikuje od ostalih u Kolumbiji.Ipak, u kratkom periodu svake godine, u ovoj reci dešava se eksplozija boja.Biljka Macarenia clavigera u tačno određenom periodu, tokom smene sušnih i vlažnih doba godine, cveta neverovatnim crvenim cvetovima. Da slika bude lepša, tu su i žuti i zeleni pesak na rečnom dnu, plava voda i hiljade nijansi između ovih boja.
 U nastavku pogledajte video i uživajte u netaknutoj prirodi.
 

 Izvor: zanimljivostidana.com

Reply

« Back to forum