Stari i novi ginisovi rekordi

[ Go to bottom  |  Go to latest post  |  Subscribe to this topic  |  Latest posts first ]


admin
Admin

44, male

  

Posts: 89

Stari i novi ginisovi rekordi

from admin on 11/25/2014 08:46 PM

Kobasica iz Turije ušla u Ginisovu knjigu rekorda

Turijska kobasica ušla je danas i zvanično u Ginisovu knjigu rekorda, kao najveća na svetu u svojoj kategoriji, potvrdio je predstavnik Ginisove knjige rekorda Pravin Patel.



Slika




Reč je o svežoj kobasici dužine 2.029 metara, koja je teška oko 2,3 tone, i ima prečnik spirale 3,97 metara.



Organizatori Kobasicijade kazali su novinarima da su za pravljenje kobasice utrošili "najbolje zrelo meso u težini preko dve tone i oko 100 začina".

Na Kobasicijadi u Turiji, koja je pocela juče i završava se sutra, svoje proizvode izložilo je oko 100 proizvođača, a prevashodno je reč o mesnim prerađevinama, ali i o vinu i rakiji.

Najbolja kobasica domaćeg proizvođača je kobasica Ranislava Stankova, a u klaničnoj industriji ovo priznanje pripada kobasici Supermiks plus, industrije iz Kucure, odlučio je žiri.


U tradicionalnom takmičenju u brzom jedenju kobasica najbrži je bio Dušan Kulačanin iz Šida, koji je tri vruće kobasice pojeo za dva i po minuta.


Za gosta iz najudaljenijeg kraja planete proglašena je Delos Santos Rodrigez iz Dominikanske republike.

Održavanje 29. kobasicijade pomogli su Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, Srbijagas, Opština Srbobran, Canadoil Group, Jelen pivo, Euro Gas, Mesna industrija Promes, Rubin Kruševac, Mačkov podrum, Eko gradnja i drugi.


Uz podršku sponzora pokrenut je i projekat za kupovinu kuće u kojoj će biti organizovana prerada mesa pa će tako turijska kobasica biti dostupna ne samo za vreme manifestacije, nego cele godine.


Preuzeto sa http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Zanimljivosti/369223/Kobasica-iz-Turije-usla-u-Ginisovu-knjigu-rekorda

Reply

Vitez

52, male

  

Moderator

Posts: 2496

Re: Stari i novi ginisovi rekordi

from Vitez on 11/25/2014 09:11 PM

Petogodišnji kineski "dečak orao" oborio još jedan rekord Video

Petogodišnji kineski dečak, koji je prvi put privukao pažnju medija zbog trčanja po snegu na temperaturi debelo ispod nule, danas je upisan u Ginisovu knjigu rekorda kao najmlađa osoba koja je pilotirala avionom.

He Jide, pod nadimkom DoDo, iz Nanđinga, navodno je 31. avgusta ostvario 35-minutni let ultralakim avionom iznad Parka prirode u Pekingu. Trener kopilot je sedeo pored njega, ali mu je, kako je rekao, "samo malo" pomogao.


Taj dečak je poznat Kinezima još od februara prošle godine kada je na internetu postavljen snimak kako trči po snegu, odeven samo u donji veš. Taj video, koji je postavila njegova porodica, snimljen je u Njujorku na temperaturi od minus 13 stepeni Celzijusa, a njegovom ocu je doneo nadimak "tata orao".

 

 


"Dečak orao" je u avgustu 2012, tada kao četvorogodišnjak, upravljao čamcem dva puta težim od sebe na međunarodnoj regati Chingdao, a u septembru iste godine se, prema tvrdnjama njegovog oca, popeo na planinu Fudžijama u Japanu, za šta mu je zbog kiše bilo potrebno 15 sati.


Ovog leta je taj dečak ponovo zaprepastio Kineze kada je samostalno obavio let posle manje od mesec dana treninga u jednoj privatnoj školi letenja u Langfangu, u provinciji Hebej. Njegov otac je za taj kurs platio 30.000 juana (4.905 dolara).
Deo javnosti, šokirane serijom podviga "dečaka orla", daje podršku spartanskoj obuci koju primenjuje njegov otac, dok se drugi pitaju da li njegov otac "koristi sina kako bi stekao slavu".


Dečakov otac He Liešeng, koji je menadžer u jednoj privatnoj tekstilnoj kompaniji, objavio je svakodnevno dečakovo naporno treniranje u pilotiranju, sportu i matematici na kineskom društvenom mikroblog sajtu Veibo (Weibo), hvaleći tu svoju osobenu obrazovnu metodu.


Petogodišnji dečak je do jula ove godine savladao celokupan program od prvog do trećeg razreda osnovne škole, a sada će pohađati predavanja za četvrti razred u Eksperimentalnoj osnovnoj školi pri Univerzitetu za nauku i tehnologiju u Nanđingu.

 

preuzeto sa http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Zanimljivosti/402854/Petogodisnji-kineski-decak-orao-oborio-jos-jedan-rekord

Reply

Vitez

52, male

  

Moderator

Posts: 2496

Re: Stari i novi ginisovi rekordi

from Vitez on 01/27/2015 08:44 AM

Kapućino od 2.350 litara - nov Ginisov rekord

 

Najveći kapućino na svetu koji se zove "Daviano" i ima 2.350 litara napravljen je u subotu u salonu Reks u Riminiju. Napravio ga je tim Nipfood-a

 

 

Foto: Arhiv VN

Najveći kapućino na svetu koji se zove "Daviano" i ima 2.350 litara napravljen je u subotu u salonu Reks u Riminiju.

Napravio ga je tim Nipfood-a i ušao je zvanično u Ginisovu knjigu svetskih rekorda.

Za njega je napravljena specijalna šolja koja je visoka 1,5 metara i široka 1,80 m.

Sastav kapućina "Daviano" je integralno mleko, 417 litara kafe, a pet muškaraca ga je spravljalo čitavih devet i po sati, prenosi italijanska agencija Ansa.

Inače od njega se mogu napraviti 16.000 standardnih kapućina. Prethodni rekord postignut 4. septembra u Zagabriji, takođe u Italiji, i iznosio je 2.012 litar


preuzeto sa  http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/zanimljivosti/aktuelno.288.html:421234-Kapucino-od-2350-litara---nov-Ginisov-rekord

Reply

« Back to forum