ČUDNO VOĆE

First Page  |  «  |  1  |  2 [ Go to bottom  |  Go to latest post  |  Subscribe to this topic  |  Latest posts first ]


BlackW

99, female

  

Urednik

Posts: 10513

Re: ČUDNO VOĆE

from BlackW on 02/04/2015 02:26 PM

SALAK
 Salak, ili zmijsko voće (Salacca zalacca) raste u Indoneziji, Maleziji i Brunejima. Ukus se poredi sa blago slatkim okusom ananasa.Gaji se u celoj Indoneziji, a postoji najmanje 30 sorti od kojih se izdvajaju dve: Salak pondoh iz Yogyakarta pokrajine i Salak Bali sa otoka Bali. Salak Bali se prodaje na celom ostrvu, i jako je popularan plod među meštanima i turistima. Ova sorta ima ukus mešavine ananasa i soka od limuna.

 

 

 

 

Reply

BlackW

99, female

  

Urednik

Posts: 10513

Re: ČUDNO VOĆE

from BlackW on 02/04/2015 02:37 PM

KIVANO
 Kiwano (Cucumis metuliferus) je voće poreklom iz Afrike, a sada se gaji u Kaliforniji, Čileu, Australiji i Novom Zelandu. Poznato je i kao afrički rogati krastavac, afrička rogata dinja, žele dinja i bodljikava tikva.Ovo voće se može jesti u svim stadijuma razvoja. Jede se sirovo, ali se često dodaje i jelima. Od njega se prave sokovi, voćne salate i marmelade. Jako je sočno i ima osvežavajući ukus.

 

 

Reply

Shadow

-, female

  

Posts: 520

Re: ČUDNO VOĆE

from Shadow on 03/27/2015 06:57 PM


Soursop čudno voće raste u Meksiku,na Kubi,Srednjoj Americi,i na Karibima a može se pronaći i u jevernom dijelu Južne Amerike.Ovo voće je bogato vitaminima B i B2, kao i vitaminom C. Neka istraživanja su pokazala da soursop voće ima potencijal za lečenje nekih infekcija, a na internetu se može pronaći i informacija o tome kako ovo voće može izliječiti i neke vrste tumora – mada ta infromacija nikada zvanično nije potvrđena u laboratorijama ili kliničkim testovima.Ovo voće se često koristi kao dodatak salatama,sokovima, slatkišima u zemljama u kojim raste često se može prnaći na uličnim tezgama tj na ulici.

Reply

BlackW

99, female

  

Urednik

Posts: 10513

Re: ČUDNO VOĆE

from BlackW on 03/28/2015 08:29 PM

VODENA JABUKA
 Vodena jabuka (Syzygium samarangense) rasta na malajskom poluotoku gdje je poznata i kao jambu air, lembu, voštana jabuka, ljubavna jabuka...Unatoč svom imenu, vodena jabuka nema nikakve veze sa jabukama koje su popularne u našim krajevima. Vodene jabuke imaju okus koji najviše podsjeća na krušku, a odnos vode i mesa se poredi sa lubenicom. Iako se može jesti sirova, uglavnom se koristi kao dodatak salatama ili nekim drugim blagim jelima.


IZVOR=PIXELIZAM 

Reply
First Page  |  «  |  1  |  2

« Back to forum